6 nejlepších filmů se psí tematikou

Každý si z dětství pamatujeme své oblíbené pohádky, ne náhodou přitom v mnoha z nich hráli hlavní roli naši nejbližší čtyřnozí parťáci. Filmy o psech se točí a točit budou, jelikož neexistuje jiný druh, který by s člověkem tvořil partnerství desítky tisíc let. S málokterým jiným zvířetem máme totiž takový vztah, jako právě se psy. Beethoven, Lassie, Lady a Tramp, 101 dalmatinů nebo třeba Scooby-Doo, to jsou pecky, které určitě někdy v životě viděl každý. A filmaři nezahálejí a chtějí si podchytit i novou generaci hned v zárodku, takže naše děti milují Tlapkovou patrolu, Bolta, Tajný život mazlíčků nebo třeba objevili 102. dalmatina. My vám přinášíme, jako milovníkům psů, 6 tipů na nejlepší filmy o psech, na dlouhé zimní večery pro celou rodinu, které prostě musíte vidět.

Marley a já

Tenhle film mimo jiné vsadil na oblíbené hollywoodské herce, v hlavní roli tak můžete vidět Jennifer Aniston a Owena Wilsona, kteří si pořídí štěně labradora, jenž jim od začátku tak trochu přerůstá přes hlavu. Film jednoznačně ukazuje, že stejně jako je to s dětma i pes je nejen radost, ale i starost. Ukazují tak trochu realističtější problémy každého, kdo si pořídí psa a neumí s ním úplně pracovat. Přesto se ukáže, že to bylo nejlepší rozhodnutí jejich života a Marley se začne postupem času zklidňovat a stane se nepostradatelným členem rozrůstající se rodiny.

Psí poslání

Psí poslání patří mezi jeden z nejhezčích filmů o psech, který hned po své premiéře v roce 2019 zaznamenal velký úspěch a byl natočen i druhý díl. Ve filmu zjistíte, že každý pes má své poslání, a sice být nerozlučným parťákem pro člověka. Život našeho nejlepšího přítele je však většinou kratší, než ten náš, a tak se každý pániček musí se svým parťákem jednou rozloučit. Pojednává tak o realitě, která zasáhla většinu z nás a patří k těm nejtěžším. Co když ale jejich život může pokračovat, jen v jiném chlupatém tělíčku? A vy tak získáte šanci se se svým parťákem znovu setkat?

Hachiko

Další z řady hvězdně obsazených filmů vsadil na jedničky ve svém oboru. Univerzitního profesora zde totiž hraje Richard Gere, kterému se stane věrným společníkem pes jménem Hačikó. Ten ho každý den doprovází na nádraží a odpoledne na něho čeká, aby ho z práce doprovodil zase domů. Jednoho dne se však už pan profesor nevrátí, Hačikó však věrně čeká dál. Sílu příběhu dodává i fakt, že byl natočen na základě skutečných událostí. Ukazuje nám tak neuvěřitelnou lásku a věrnost, kterou jsou schopni naši čtyřnozí přátelé projevovat, a pro které jsme si je vybrali, aby nás životem provázeli.

Neuvěřitelná cesta

I když patří tenhle film mezi starší kousky, rozhodně mu to neubírá nic na jeho zajímavosti. A na rozdíl od jiných filmů, tenhle zaujme, jak nejmladší, tak nejstarší generaci. Po úspěchu prvního dílu, byl natočen i díl druhý. Neuvěřitelná cesta patří mezi dobrodružné filmy o zvířatech, které absolvují strastiplnou cestu domů za svými majiteli. Poté, co himalájskou kočku, amerického buldoka a zlatého retrívra rodina odveze na venkov k tetičce, aby se mohla vydat na rodinou dovolenou, rozhodnou se tihle tři stesk po domově vyřešit tak, že utečou a snaží se najít cestu domů.

 Volání divočiny

Film z roku 2020 vypráví příběh o psovi jménem Buck, který se z pohodlného domácího prostředí dostává do divočiny a znovu tak nalézá spojení se svými předky. Poté, co je ze sluncem zalité Kalifornie unesen obchodníky se psy a převezen do Yukonu, stává se součástí psího spřežení. A později se dostává k samotáři, jehož hraje Harrison Ford. Zajímavé na filmu je, že Buck je kompletně digitálním psím hrdinou. To může na jednu stranu pomoci pochopit jeho emoce, které mu jsou propůjčeny, na druhou stranu to může nabourávat realističnost příběhu.

Bílý tesák

Kniha i film si získala takovou pozornost veřejnosti, že vzniklo mnoho adaptací, které vypráví příběh o vztahu mezi člověkem a divokým vlkem, ze kterého se postupně stává domestikovaný pes. I přes to, že obě knihy Volání divočiny i Bílý tesák vznikly z pera jediného spisovatele, jejich příběhy jsou vlastně opačné. Máme tak možnost sledovat divokou a surovou přírodu, lidskou chamtivost a zlobu, ale také lásku, věrnost, přátelství a odvahu, která se mezi hlavními hrdiny příběhu postupně utváří. Příběh začíná, když se mladý dobrodruh vydá na Aljašku, aby našel pozemek, co mu zanechal otec, najde zde však něco mnohem lepšího, čtyřnohého přítele, který mu navždy změní život.