Blinkání, průjem nebo velký bobek?

S každým přechodem na nové granule se mohou u pejska objevit zažívací potíže, průjmy či blinkání. Není výjimkou, že má pes s novými granulemi i více odpadu.

Běžné problémy při přechodu na nové krmivo

1) Průjem: Může se stát, že bude mít pejsek při přechodu na nové krmivo průjem. Nemusíte se ničeho bát, je to zcela normální jev a až si psí organismus na krmivo zvykne, průjmy ustanou. Nezapomeňte dodržet postupný přechod na nové krmivo a pokud máte tu možnost, přidejte pejskovi probiotika.

2) Škrábání v krku: Pokud granule Rufruf škrábou vašeho psa v krku, polijte mu je vodou, stanou se vláčnější a lépe se mu budou polykat.

3) Blinkání a nadavování: Pokud je váš pes zvyklý na klasické granule, je možné, že si bude po lisovaných granulích ublinkávat. V tomto případě doporučujeme krmit alespoň 2x denně a snížit krmnou dávku o 10%.

4) Velký bobek: Při přechodu na nové granule je běžné, že má pes více odpadu. Rufruf navíc obsahuje látky, které

5) Nechce baštit granule: Pokud máte rozmazleného pejska, je potřeba, abyste mu dali najevo že bude baštit to, co mu dáte. Pokud váš pes ofrňuje a misku nedojí, tak jí zvedněte a podávejte až při dalším krmení. Mezitím psa nenacpávejte ničím jiným. Pokud je to opravdová nežravka, a po 4 dnech hladovky už nemáte dost pevné nervy, můžete psovi granule ovonět konzervou, vepřovým sádlem, máslem nebo lososovým olejem.

Pokud byste měli ohledně podávání granulí jakýkoliv další dotaz, neváhejte se na nás obrátit. Náš nutriční specialista vám se vším rád poradí.