Tipy na vánoční dárky pro milovníky pejsků

Vánoce se už pomalu, ale jistě blíží a vy stále přemýšlíte nad dárky pro své pejskomily? Právě proto jsme si pro vás připravili 6 tipů na vánoční dárky, které jim jistě udělají velkou radost.

Oblečení s výšivkou či potiskem svého čtyřnohého mazlíčka:

Tento dárek potěší každého milovníka pejsků. Zaprvé si myslíme, že oblečení není nikdy dost a zadruhé, kdo by se nerad pochlubil svým čtyřnohým parťákem.

Pokud máte mezi přáteli i aktivnějšího pejskaře, doporučujeme pro něho spíše výcvikové oblečení. Toto oblečení je vhodné do nepříznivého počasí a zároveň poskytuje spoustu prostoru na vše, co je při vycházce zapotřebí.

Pamlskovník:

Pamlskovník by měl být základní výbavou každého zkušeného pejskáře. Proto je to i náš další tip na vánoční dárek. Dostatečné odměňování pejska je totiž základ dobrého výcviku. Obdarovaný navíc určitě ocení, že nebude nacházet po kapsách drobky po pamlscích.

Vybírejte vždy takové, které se dají dobře uzavřít a připevnit k oděvu. Na trhu jsou k sehnání různé druhy pamlskovníků-např. krabička s magnetickým zavíráním nebo sáček na šňůru.

Zde jsou naše 2 tipy na pamlskovníky :

Bracco

4dox

Profesionální společné focení:

Nejlepším dárkem jsou bezpochyby vzpomínky. Stejně jako se maminky na památku fotí se svými dětmi, Váš pejskomil bude mít určitě radost z profesionálního focení se svým čtyřnohým parťákem, po kterém zůstanou krásné fotografie na památku. No a proč si ji rovnou nevystavit doma nebo nenechat natisknout na výše zmíněné tričko, že?

V dnešní době najdete mnoho kvalitních psích fotografů. Doporučujeme vybírat především dle bydliště.

Pro inspirací zde máte aspoň pár psích fotografů:

Ondra Uhlíř

Radek Vandra

Radek Havlíček

Jízda se psím spřežením:

Kouzelná projížďka se psím spřežením po zasněžené krajině může být ideálním dárkem nejen pro milovníky psů ale i přírody.

Mushing, jehož počátky spadají na Aljašku do období zlaté horečky, se dostal už i k nám do Čech. Tento zážitek si můžete vyzkoušet s přáteli v Jeseníkách, Orlických horách nebo v Krkonoších. V průběhu zážitku si můžete sami vyzkoušet zapřáhnout psy na postroj a jízdu si následně užít na lyžích i klasických saních.

Příklad: Pec pod Sněžkou nabízí program “Musherem na vlastní kůži“, který se pohybuje v ceně 4380 Kč a celý zážitek trvá zhruba 3 hodiny.

Odkaz na zážitek: 

Musherem na vlastní kůži

 Kniha:

Pod každým stromečkem by neměla chybět knížka, a pokud je obdarovaný navíc milovník psů, máte vyhráno. Připravili jsme pro vás hned několik tipů na zajímavé čtení:

  • (Kyra Sundance) 101 psích triků: Činnosti, které psa zabaví, zaměstnají a sblíží s páníčkem.

Tato kniha obsahuje plno praktických rad a tipů, které vám mohou pomoci při cvičení štěňátek nebo dospělých pejsků. Naleznete v ní tipy na to, jak byste měli postupovat při seznamování psa s jednotlivými členy rodiny nebo jak udržet psy ve správné psychické i fyzické kondici.

Všechny návody jsou doprovázené fotografiemi, které výcvik ilustrují krok za krokem. Upozorňují i na případné chyby, kterých se mnozí při cvičení dopouštějí.

  • (Garth Stein) Umění závodit v dešti

Příběh je vyprávěn z pohledu psa jménem Enzo. Ten se bohužel nachází na sklonku svých dní a vzpomíná na zážitky, které prožil se svým milujícím páníčkem a jeho rodinou. Enzo se svému páníčkovi snaží za každé situace pomáhat a stále je s čím. Svoji neochvějnou podporu poskytuje páničkovi především po smrti jeho ženy, kdy dochází ke sporům o opatrovnictví tříleté  Zoë.

  • (Petra Baďurová) Egon: Děsná psina

Autorka, která je i majitelkou psího seniora Egona, v knize líčí celých 12 let společného soužití. Je to spíše humoristická knížka, než-li román. Je v ní plno historek a zážitků, které se Egonovi i jeho psím přátelům přihodily. V této knížce se jistě pozná každý pejskář!

  • (Louis De Bernières)Rudý pes 

Příběh vypráví o psovi jménem Rudoch nebo také  ,,Lišák´´. Rudoch neměl nikdy svého páníčka, ale stále tu bylo spoustu lidí, kteří se o něho starali. Díky jeho svérázné osobnosti neměl nikdy problém vyžebrat si jídlo, dovedl stopovat auta, ale byl i neuvěřitelně tvrdohlavý. Spisovatel se přitom nesnaží ukázat pouze život nejlepšího přítele člověka, ale i život Australanů na tvrdém severu Austrálie.

.

Dárky pro pejskaře, které pomáhají:

O Vánocích bychom neměli zapomínat ani na potřebné. Váš mazlíček má jistě domov plný lásky, kterou si zaslouží. Spousta zvířat ale takové štěstí nemá. Z tohoto důvodu uvádíme náš poslední tip na dárek, a tím je dobrý skutek. Takový, který potěší Vás, obdarovaného a především zvolenou nadaci nebo útulek. Je jich hned několik (kolikrát i ve vašem bydlišti) a prostředků na podporu je také spoustu. Všem, kteří se pro tento krok letos rozhodnete, srdečně děkujeme!

Připravili jsme si pro Vás pár tipů, kde zakoupením dárku, můžete pomoci útulku či nadaci.

PES V NOUZI

DOGPOINT

ANIDEF