Pes nechce jíst granule | 4 zaručené tipy, co dělat | Rufruf.cz

Máte doma mlsouna, který ohrnuje nos nad vším co mu naservírujete? Vyzkoušejte naše 4 zaručené tipy, které pomáhají s krmením i těm nejvíce vybíravým psům.

Tip 1: Stanovte si hodinu krmení

Psi jsou silné osobnosti. Nejšťastnější ale jsou, když mají daný režim a jasná pravidla. Pravidelnost je pro ně důležitá a pomáhá k přijímání potravy a zdravému zažívání.

Tip 2: Pokud nesní, misku ukliďte

Je to sice tvrdé, ale pro jejich dobro. Krmivo nechte dostupné maximálně 15-30 minut. Pokud jej váš pes nepříjme, zvedněte misku a dejte mu ji až další den. Nezačínejte připravovat nic jiného nebo ho ládovat pamlsky. Pejsci jsou často rozmlsaní a mají naučeno, že když nesní, co jim naservírujete, tak vás hladovkou přesvědčí, abyste jim dali něco chutnějšího, ideálně kousek šunky z lednice. To je však nežádoucí chování, které navíc vede k nutričně nevyváženému jídelníčku vašeho psa.

Tip 3: Odolejte psím očím

Psi bývají tvrdohlaví a než pochopí, že to myslíte s krmivem vážně, může to trvat i 3-4 dny. Je to v podstatě takový test, kdo to vydrží déle, jestli páníček nebo pes. Určitě trvejte na svém, dokud váš pes nezačne granule přijímat. Pokud by tato fáze trvala déle než 7 dní, může být ale něco v nepořádku.

Tip 4: Při krmení vysílejte ty správné signály

Nezapomínejte, že psi velmi reflektují pocity a chování páníčka. Pokud chcete pejska podpořit při krmení, servírujte jeho stravu s nadšením a pochvalte ho, pokud krmivo příjme a to i v případě, že sní jenom malý kousek naservírované porce.